Editarea foto profesională este esențială pentru orice site care se respectă. Clienții au dreptul să vadă poze cât mai profesionale, iar de părerea lor depinde succesul site-ului tău. Pentru a avea un site profesional va trebui să fii atent la fiecare detaliu în parte.

Editarea și prelucrarea fotografiilor se realizează de obicei în câțiva pași simpli pentru a produce rezultate de calitate care să atragă vizitatorii. Cel mai des folosit program software pentru a edita pozele este Photoshop. Deși nu este cel mai ușor de utilizat, acest program oferă opțiuni avansate de editare și prelucrare a pozelor.

7 trucuri de editare poze folosind Photoshop

1. Nu distruge pozele prin editare

Editarea pozelor la un nivel non-destructiv pentru a le putea folosi pe site-ul tău înseamnă ajustarea saturației, a culorilor, luminozității, etc. Dacă nu vrei să distrugi o poză poți să mergi în meniul Image, apoi Adjustments unde poți crea layere de ajustare folosind butonul New adjustments layer.

2. Amplificarea culorilor unei poze în mod inteligent

Tuturor ne plac imaginile cu culori vii, care ies în evidență, dar aparatele foto nu pot să reproducă imaginile pe care le vedem cu aceeași acuratețe cu care ochiul uman le percepe. De aceea, pozele trebuie editate pentru a obține ceva mai aproape de natural. Va trebui să folosim filtrul Vibrance din cadrul meniului Image pentru a avea rezultatul dorit. Această opțiune este extrem de folosită în Adobe Lightroom care face parte din Photoshop-ul clasic pe care îl știm cu toții.

3. Modificarea culorii obiectelor din poze

Schimbarea culorilor unei fotografii nu este atât de dificilă când știi scurtături în Photoshop. Tot ce trebuie să faci este să creezi un nou layer pe suprafața căruia să desenezi culoarea dorită, apoi vei alege Blending Mode din modul Color. Pentru a retușa noua culoare va trebui să fii atent la detalii și reflexii.

4. Înapoi la stilul retro rapid și ușor

Dacă vrei poze retro poți merge la Layers, New fill layer, Solid color pentru a alege noua culoare. Apoi vei alege opțiunea Blending mode de pe modul Exclusion și aici vei seta umplerea cu un procent de maxim 30%.

5. Efect de vignetare rapid

Ce înseamnă vignetare? Este de fapt un efect care va însemna întunecarea fiecărui colț al imaginii. Acesta este folosit pentru a atrage privirea utilizatorului la un anumit punct al pozei sau pentru a transforma imaginea modernă într-una vintage. Pașii ce trebuie urmați pentru a obține acest efect sunt următorii: Filters, Lens Correction, Custom de unde vei avea un slider pe care îl poți trage în stânga și va întuneca fiecare colț al imaginii, iar la dreapta le luminează.

6. Multiple Undo

Dacă ai făcut o greșeală pe care nu o mai poți remedia, poți să folosești un truc pentru a avea la dispoziție mai mulți Undo. Este posibil! În tabul Performance de la Preferences poți introduce numărul maxim de pași pe care programul să îl rețină, astfel oferindu-ți ție opțiunea de a reveni asupra a ce ai făcut. De asemenea, de știut este faptul că, odată ce mărești numărul de pași, acest program va folosi mai multe resurse de memorie în acel moment când îl folosești.

7. Rotește-ți spațiul de lucru

Uneori simți că ar fi mai ușor de lucrat pe o anumită chestie dacă ai roti spațiul de lucru. Totul este posibil dacă știi trucurile ascunse ale Photoshop-ului. Alege Rotate View de la instrumentele laterale.