Modul în care arată site-ul tău este important atât pentru stima ta personală, cât și pentru cei care îl vor vizita. Mulți marketeri doresc să își reînnoiască site-ul la un moment dat, deoarece vor ceva nou și mai atrăgător.

Care sunt cele mai frecvente motive pentru care un om de afaceri vrea să își reînnoiască site-ul?

  • A fost creat acum mult timp și nu mai este în tendințe
  • Arată urât față de ce are concurența
  • Nu mai ești mulțumit de aspect
  • Vrei să ai ceva mai modern, asemănător cu ce au alții

De ce trebuie să ții cont când vrei să îți reînnoiești site-ul și înainte să apelezi la o firmă de web design?

Accesibilitate

Timpul de încărcare al unui site trebuie să fie rezonabil. Dacă un site nu se încarcă rapid vizitatorii vor închide fereastra și șansele de vânzare se vor diminua considerabil. Dacă ai probleme cu încărcarea site-ului poți lua în considerare câteva lucruri: scapă de imaginile mari de pe homepage, redimensionează imaginile pentru a fi mai mici, caută un hosting mai performant.

Contrast bun text-background

Pentru ca vizitatorii să vină și să stea pe site-ul tău, va trebui ca scrisul să poată fi citit cât mai ușor. Cea mai recomandată opțiune este textul negru pe un fundal alb. Evită combinațiile de culori stridente deoarece obosesc ochii și îți vei pierde vizitatorii. Monitoarele și ochii sunt diferiți, de aceea ar trebui să alegi cea mai bună combinație de culori pentru oricine ți-ar vizita site-ul.

Mărime font și spațiere a literelor

Pentru a te asigura că nu greșești este bine să faci literele mai mari decât prea mici pentru a fi citite. Este demonstrat faptul că literele mici stârnesc frustrarea și enervarea vizitatorului care dorește să știe ce ai scris. Pe lângă asta, ar fi bine să nu scrii ziduri întregi de text pentru că vei descuraja vizitatorul care va părăsi site-ul.

Animații cât mai puține

Deși poate îți plac animațiile acestea se încarcă greu și îți vor crește durata de încărcare a propriului site. Ori folosești ceva simplu care se încarcă foarte repede, ori renunți la tot.

Imagini cu ALT

ALT Tag este prescurtarea de la Alternative Tag, iar acesta este un text pe care ar trebui să îl folosești pentru a descrie o imagine de pe site. Dacă vizitatorii site-ului tău au probleme de vedere vor putea să citească textul din descrierea imaginilor. De exemplu, Google nu vede o imagine așa cum o facem noi, ci caută textul din descrierea ALT pentru a înțelege despre ce este vorba și pentru a o indexa mai repede.

Pentru a aduce vizitatori pe site va trebui ca designul să fie atrăgător și modul în care acesta se încarcă să fie cât mai rapid.